Filosofie

Serenens is het Friese woord voor sereniteit, een kalm gemoed.

Een nuchtere Friese ben ik. Ik speelde graag met modder en klom in bomen: altijd vieze handen en kleren. Ik hou van de natuur en dat wat het brengt, elk seizoen weer. Bij het ouder worden en me aanpassend aan de maatschappij verloor ik het contact met de natuur. Ik was vaak verkouden, de griep had mij altijd te pakken. Totdat ik me niet meer kón aanpassen: het roer moest om. Ik ben gaan koken, de Japanse traditionele manier van leven gaan bestuderen en ik wilde gezond ouder worden voor mijn kinderen, omdat ik mijn moeder aan de gevolgen van borstkanker veel te vroeg had verloren. Met gezonde voeding heb ik al kokend ervaren dat mijn gezinsleden minder vaak ziek zijn; mijn  lichaam en geest kalmer zijn. Een groot goed in onze maatschappij waarin tijd onder druk staat en presteren en efficiëntie de norm lijken. Ik leef nu het leven waarvan ik vroeger droomde: vanuit mijn hart, met liefdevolle aandacht voor mij Zelf en de mensen om me heen. Dat klinkt niet nuchter realiseer ik me, maar het was wel waar ik vroeger, als jong meisje in de natuur spelend, van droomde.

Ik ondersteun je graag waar nodig is en leer je hoe je goed voor je Zelf kunt zorgen. Als het nodig is ben ik recht door zee en toon ik je de lichte en de donkere kant: samen zijn ze 1: jouw mooi Zelf. 

Koken met de seizoenen en bereiden wat in de eigen omgeving groeit

Oost en West ontmoeten elkaar in mijn voedingsadvies.

De levenskracht van voeding gebruik ik in de keuken om jouw gezondheid en het leven waarvan je droomt een stap dichterbij te brengen. Lekker koken met levenskrachtige voeding uit je eigen leefklimaat zorgt voor jouw levenskracht: Qi! Kijken naar het grotere geheel: wie ben jij, waar en met wie woon je, kook je zelf of wordt er voor je gekookt, wat is jouw droom, wat doe je met je leven? Dat is de Oosterse ontmoeting. 

Heb je gezondheidsklachten zoals diabetes, gewrichtsklachten, overgangsklachten, vruchtbaarheids- en potentieklachten, huidklachten, stressklachten, vermoeidheidsklachten,..? Voedingssupplementen kunnen een positieve uitwerking hebben op jouw gezondheid. Pure voeding, van de seizoenen, kooktechnieken: je ontmoet het nieuwe Westen. 

Fabrieksmatig geproduceerd voedsel verpest je levenskracht of je afweer brokkelt af. 

Frisdranken, koekjes, melkproducten, fastfood en snoepgoed zijn als afval en moeilijk te verwijderen uit je lichaam. Dit voedsel ondermijnt je fysieke kracht en daarmee je persoonlijke kracht. Rigoureus, zoals alcohol doet of subtiel, zoals chocolade: eventjes een tevreden gevoel, maar bij aanhoudend gebruik vermoeidheid veroorzakend. Extreem voedsel bezorgt je extreme uitingen: verkoudheid, vermoeidheid, griep, ontstekingen, gewrichtspijn, diabetes 2, stress, gevoelens van onrust, agitatie, angst of erger. Laat dit oude Westen ver ver achter je! Ik help je met alle liefde. 

Gezonde voeding versterkt het zelfgenezend vermogen en brengt je op je levenspad: de balans die jij zoekt. Jouw Qi

'Met gezonde voeding kunnen we geen levensverzekering afsluiten. Wel kunnen we werken aan onze eigen kwaliteit van leven.'

Wil je je leven veranderen, begin dan bij je voedingspatroon.